maandag t/m vrijdag van 8.30 tot 17.00 uur
Bel nu (0)13 - 57 17 309

Tenten

Nee, dat hoeft niet. Vaak kun je het deel dat gerepareerd moet worden er uitritsen of demonteren. Dat deel is voldoende.

Ja, dat kan. Vaak zijn de wanden nog goed en alleen het dak versleten. Vervanging van het dak is een goede oplossing om de levensduur van de tent te verlengen. Vervanging kan in diverse kwaliteiten doek, zoals katoen, polyester (Ten Cate) of PVC.

De weekmaker van het raamfolie is in de loop der jaren langzaam uit het raamfolie getrokken. Daardoor wordt het materiaal hard en geel en kan inderdaad zelfs gaan scheuren. Goedkopere tenten hebben vaak nog raamfolie die niet UV-gestabiliseerd is. Deze ramen raken eerder in verval. Ramen worden vervangen door UV-gestabiliseerd raamfolie dat minder snel breekt.

Ja, dat kan. We vergroten of verkleinen de voortent aan de hand van de omloopmaat van de caravan. Zie ook tent vergroten of verkleinen

Om dat te berekenen pak je een meetlint. Vervolgens meet je vanaf de bovenkant van de slikrand aan de caravanzijde aan de kant van het railkoord, tot de bovenkant van de slikrand aan de andere zijde. Daar tel je vervolgens 20 cm bij op. Zie afbeelding:

De opbouwlengte van de caravan is de lengte, gemeten van de achterzijde van de caravan tot de voorkant van de caravan en gemeten van rail tot rail. Zie afbeelding:

Ja, maar het is ook eenvoudig zelf te doen. Het is wel een arbeidsintensief karwei. Bijvoorbeeld wanneer de tent geschroefd is. Daarom voeren we deze werkzaamheden uitsluitend op basis van nacalculatie uit.

Ritsen

Nee! Kaarsvet is funest voor een rits. Gebruik voor een stroeve rits altijd siliconenspray.

Overig

Ja, wij repareren ook framedelen.

Zeker. Ook voor het reinigen en grondig schoonmaken van je tent kun je bij ons terecht.

Ook het waterdicht maken van poreuze of lekke tenten fikst de Tentendokter. Dit specialistische werk besteedt de Tentendokter uit aan een partner, die met een speciaal procedé zorgvuldig je tent weer repareert.